Ik ben Martin Posthuma en ben 29 jaren jong. Ik ben getrouwd met mijn allerliefste vrouw Leonie. We wonen in Zwartemeer (plaatsje dichtbij Emmen). In het dagelijks leven ben ik zwemonderwijzer en daarnaast werk ik nog op een buitenschoolse opvang. Ik heb zelf jarenlang fanatiek gevoetbald, maar ben hier 2 jaar geleden mee gestopt ivm werk en blessures. Nu doe ik aan mountainbiken en trap af en toe natuurlijk ook nog wel een balletje met een toernooi waar we als Geloofshelden aan meedoen.

Sinds mijn 12e ben ik betrokken bij de stichting. Eerst jaren als deelnemer, en daarna als leider van de voetbalkampen. Het is mooi om te zien dat God het verlangen in mijn hart heeft gelegd om nu dienstbaar te zijn bij de stichting. Door de voetbalkampen heen heb ik echt mogen ervaren dat God een God van relaties is en dat wij niets kunnen doen om dit te verdienen. Het is pure genade!!! Daarom vind ik het ook super om ieder jaar een voetbalkamp te mogen bijwonen en dat God ons wil gebruiken als instrumenten om Zijn liefde en goedheid te laten zien.

Een nieuwe uitdaging voor mij worden de sportclinics. Ik ben hier al meerdere jaren bij betrokken door er af en toe één te geven. Geloofshelden hoopt al langere tijd de clinics te professionaliseren en nu werd ik gevraagd om hierin de kartrekker te zijn. Ik heb hier een tijdje over nagedacht en gebeden, waarbij God me duidelijk maakte om me hiervoor te gaan inzetten. Inmiddels heb ik samen met Bert Flier (directeur) en Harmen Twijnstra (stagiair) al een paar mooie stappen mogen zetten.

Mijn passie en verlangen is dat we doormiddel van de clinics relaties mogen gaan bouwen en dat we mensen mogen vertellen over Gods onmisbare liefde. Dit kan door woorden te gebruiken maar ook vooral door een getuige te zijn in daden (Jak.2:14-26). Ook wil ik zelf hierin groeien. God vraagt soms offers van ons die niet altijd leuk of aangenaam zijn maar wil ons hierdoor vormen en ons kneden. In mijn eigen leven denk ik nog te vaak dat ik het beter dan mijn Grote Vader weet. Het mooie is dat ik altijd weer bij Hem terecht kan als ik weer eens onderuit gegaan ben. Mijn verlangen is echt dat het thema van Geloofshelden dit jaar zichtbaar mag worden in mijn eigen leven: Walk The Talk!!!

Voor de mensen die twijfelen: Martin Posthuma is de meest dienende persoon op de foto.